The Art of food…

14/3/2022

Welkom bij Novusventus.shop!

Dit is onze eerste, van vele blogs. We zullen er regelmatig een schrijven, dus houd onze website in de gaten en volg ons op social media. Deze blogs gaan we gebruiken om nieuws en recepten te delen, maar vooral om mooie verhalen te vertellen over de producten die we via onze webshop en onze aangesloten offline verkooppunten aan u presenteren.

Bij Novus Ventus hebben we een passie voor mooi eten. En mooi eten omvat niet alleen het fysieke en functionele product tegen een bepaalde prijs. Het omvat het fysieke product en het verhaal buiten het voedingsproduct. Zonder dat mooie verhaal is er naar onze mening geen echte food experience. Het is net als met kunst… zonder de boodschap van de kunstenaar kun je het kunstwerk niet ervaren. Daarom proberen we binnen deze blog de kunst van eten met je te delen.

We lopen al een tijdje rond in de wereld van global food. We hebben veel gezien en meegemaakt. Voedsel is een basisbehoefte van de mens, dat klopt. Maar al te vaak verzandt het hele proces van productie, logistiek, inkoop en consumptie van voedsel in een prijsdiscussie die de toegevoegde waarde van het voedsel volledig negeert. Er zijn zoveel mooie producten die compleet en uitgekleed zijn op kwaliteit, beleving, onderscheid, versheid, productieproces, het verhaal en dus de lol en product waardering. Allemaal voorstander om die scherpe prijs te krijgen. Dat vinden wij zo jammer, dat we ons binnen ons bedrijf nu gaan focussen op het vinden en waarderen van die mooie en eerlijke producten om ons allemaal blij mee te maken. Blij omdat de producten lekker zijn en omdat je ze ervaart door de juiste balans van smaak en verhaal tegen een eerlijke prijs. Dat is echt de kunst van eten… denken we! Het voordeel van de Coronacrisis is dat we noodgedwongen onze tijd thuis doorbrachten. We konden niet meer naar restaurants en moesten onze drankjes en diners buitenshuis vervangen door onze eigen creativiteit in de keuken en/of take away. En deze behoefte om eten thuis te verheffen tot food art heeft uiteindelijk veel thuiskoks behaagd. Zou het niet een goed idee zijn om dit in de toekomst vast te houden? Zo gezellig! Het is niet voor niets dat speciaalzaken, de specialisten in food, het tegenwoordig erg druk hebben. Tijdens deze Corona-tijd konden ze die extra dimensie geven aan thuiskoken. Zij kunnen het verhaal over het product vertellen… en dat ga je zelf zeker ervaren. Daarom blijven deze speciaalzaken, offline en online, zo ontzettend belangrijk naast de supermarkten. Koop niet al je eten in de supermarkt! Steun je lokale bevolking! Laat je culinaire creativiteit en hart spreken! Gelukkig zijn er nog veel voedselproducenten die al eeuwenlang doen waar ze goed in zijn en die er ook naar streven om van eten kunst te maken. En deze producenten zijn meestal wel in Europa te vinden, maar niet in Nederland of in heel Europa. Daar willen we als Novus Ventus International verandering in brengen. Het zou jammer zijn als je al die mooie producten mist die je een glimlach op het gezicht kunnen bezorgen!

De Iozzino pasta is een treffend voorbeeld van het ambachtelijke karakter en de kwaliteit die een voedingsproduct kan hebben. We begonnen het op de Nederlandse markt te introduceren en iedereen die het probeert, wordt verliefd. Dit is kunst, zeggen ze: het productieverhaal, de bereiding en de bite. Nuts Original snacks zijn lekkere snacks uit Portugal. Ze zijn niet gewoon. Het verhaal achter het concept is geweldig. Het concept is ontstaan ​​uit de behoefte om tijdens een bijeenkomst een passend en gezond aperitief te hebben om te combineren met je favoriete drankje: een moment van genieten. Dat werd bereikt door foodpairing. Een kunst op zich binnen een vrij traditionele notensector. We vonden dat we dit product binnen Nederland moesten delen: thuis en buitenshuis! En we haalden het naar Nederland! En we blijven zoeken naar foodconcepten waar u en ons blij van worden. Eten is kunst door functionaliteit, smaak en beleving te combineren. Blijf ons volgen en beleef jouw ultieme food experience!